انواع آلودگی قارچ جادویی

معرفی انواع آلودگی در کشت مجیک ماشروم

باکتری باسیلوس

یکی از معمول ترین آلودگی هایی که برای شیشه های تلقیح اتفاق میافتد، باکتری باسیلوس میباشد که از مرحله استریل سازی جان سالم به در برده اند.

این نوع باکتری ها معمولا مقاوم به دما می باشند. لکه مخاطی قهوه ای مایل به تیره به همراه بوی نا مطبوع از معرفه های این آلودگی است.

باسیلوس ها باعث می شوند که بذر ها مرطوبتر به نظر بیایند. این آلودگی ها از طریق تقسیم سلولی ساده تولید مثل می کنند.

آندوسپورهای باکتریایی که در دمای بالا برای مدت طولانی زنده بمانند. کاربردی ترین روش جهت از بین بردن این آندوسپورها ، خیساندن بذر به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت در دمای اتاق قبل از استریل سازی می باشد.

با این کار اندوسپور ها بالغ شده و در فرآیند استریل سازی حساس تر می شوند. از دیگر روش ها، کنترل رطوبت داخل شیشه های اسپان می باشد.

رطوبت داخل شیشه تاحدی که دانه ها به یکدیگر نچسبند کنترل شود.

انواع آلودگی قارچ جادویی

کپک تار عنکبوتی یا کپک Dactylium- (Hypomyces sp.)

مایسیلیوم پنبه ای از قارچ های وحشی انگلی است که بیش از حد رشد می کند. وقتی میسلیوم این کپک با قارچ تماس بگیرد، به سرعت بستر و قارچ را با میسلیوم نرم و سفید پوشانده و باعث فساد آن می شود.

کپک تار عنکبوت تیره تر از میسلیوم است … در مقایسه تقریباً خاکستری تر است. تفاوت در رنگ بعضی اوقات برای کسی که قبلاً آنها را کنار هم ندیده است دشوار می باشد.

کپک تار عنکبوت دارای چندین شاخص دیگر است. برجسته ترین شاخص آن سرعت رشد بالای آن می باشد. یک مولد کوچک در مدت زمان کوتاه بین یک یا دو روز کل شیشه تلقیح را میتواند پوشش دهد.

همچنین کپک تار عنکبوتی رشته های بسیار ریزی هستند، در حالی که مایسیلیوم رشته های ضخیم تری دارد.

رطوبت بالا در بستر هایی با گردش هوای پایین شرایط مناسبی برای زیست کپک تار عنکبوتی می باشد.

استراتژی های کنترل این آلودگی شامل کاهش رطوبت و افزایش گردش هوا میباشد.

انواع آلودگی قارچ جادویی
انواع آلودگی قارچ جادویی
انواع آلودگی قارچ جادویی

کپک سبز – Trichoderma harzianum ، T. viride ، T. koningii

کپک سبز ناشی از Trichoderma harzianum با یک میسلیوم سفید و تهاجمی شناخته می شود که بر روی لایه پوششی و سطح قارچ رشد می کند و باعث فساد می شود.

توده هاگ هایی که در نهایت به رنگ سبز می رسند. بخش های آلوده کمپوست کاملا بی ثمر است. در حال حاضر این مهمترین بیماری در صنعت قارچ در ایالات متحده است.

بسیاری از مزارع در ابتدای شناسایی کپک سبز، نمک را روی کمپوست در مناطق آسیب دیده پخش می کنند.

سرویس قفسه بندی ها ، سینی ها ، دیوارها ، کف ها با احساس شیوع آلودگی به صورت روتین ضد عفونی شوند .

بهترین مواد بهداشتی برای استفاده در این مواد شامل کلر ، ید ، فنل یا آمونیوم می باشد. ضد عفونی ضعیف سطوح ، گردش هوای ناکافی بر شیوع کپک سبز تأثیر می گذارد.

این قارچ ها معمولا در خاک اره وجود دارند. تری کودرما اغلب با کپک پنیسیلیوم یا آسپرژیلوس اشتباه گرفته می شود (و بالعکس) ، زیرا هر سه بسیار شبیه به هم هستند و تشخیص آنها بدون استفاده از میکروسکوپ آسان نیست.

برخی از تصاویر زیر احتمالاً هر یک از سه نوع را نشان می دهند.

انواع آلودگی قارچ جادویی

انواع آلودگی قارچ جادویی
انواع آلودگی قارچ جادویی
انواع آلودگی قارچ جادویی

کپک پین – Rhizopus spp.

یک قارچ بسیار سریع در رشد می باشد. هنگامی که آماده اسپور می شود به صورت پایه های بلند هوایی که با پین های سر سیاه تزئین شده اند، تشکیل می دهد.

این ماده بر روی کربوهیدراتهای موجود رشد می کند. به همراه آسپرژیلوس و پنیسیلیوم ، این نوع از آلاینده های اصلی دانه های اسپان هستند.

انواع آلودگی قارچ جادویی

انواع آلودگی قارچ جادویی
انواع آلودگی قارچ جادویی
انواع آلودگی قارچ جادویی

کپک Stroma 

رشد میسلیوم متراکم و بدون باردهی. اگر اسپان در معرض بخارات مضر و مواد شیمیایی یا روغن قرار گیرد ، استروما رخ می دهد. همچنین محیط های خشک شرایط مناسبی جهت رشد Stroma میباشد.

انواع آلودگی قارچ جادویی

با درود به بازدید کنندگان عزیز

با توجه به حجم بالای سوالات در مورد مصرف قارچ های جادویی و به منظور آگاهی از مزایا و حتی خطرات احتمالی آن، شما دوستان عزیز میتوانید با ورود به فرم زیر، سوالات خود را ثبت کرده تا در اولین فرصت توسط همکاران ما پاسخ داده شوند.